Autorijschool Wim Bolding
Ceintuurbaan 51
7941 LS Meppel
Mobiel: 06 25 15 42 66

Om in een personenauto te mogen rijden, moet eerst rijbewijs B gehaald worden. Voor het volgen van rijlessen geldt als minimale leeftijd 18 jaar. Hoeveel lessen iemand nodig heeft voordat er examen gedaan kan worden is helemaal afhankelijk van persoonlijke aanleg.

Door het volgen van een vast lesplan en het bijhouden van een instructievorderingskaart is er altijd duidelijkheid over waar iemand zich in de opleiding bevindt. Na het behalen van rijbewijs B kunnen cursisten bij Autorijschool Wim Bolding ook doorgaan voor rijbewijs BE.

Onderaan deze pagina staat een schema weergeven, waarmee u kunt zien of u na het behalen van rijbewijs B ook nog rijbewijs BE nodig heeft.

BE Rijbewijs

Autorijschool Wim Bolding leidt ook op voor rijbewijs BE (rijden met aanhanger). In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhanger niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, paardentrailer of boottrailer wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben.

Er wordt van automobilisten die met een dergelijke aanhanger de weg opgaan verwacht dat zij zich veilig en vlot met de combinatie door het verkeer kunnen bewegen. Ook moet men met de combinatie kunnen manoeuvreren.

Wanneer heeft u een rijbewijs BE nodig?

Als de totale toegestane massa van de aanwagen meer is dan 750 kg, de toegestande massa van de aanhangwagen meer is dan de ledige massa van het trekkende voertuig of als de toegestane maximum massa van het trekkende voertuig plus de aanhanger meer is dan 3500 kg. Kijk voor meer duidelijkheid op onderstaand schema:
Copyright 2009-2010. Autorijschool Wim Bolding. Alle rechten voorbehouden.
Design by Ticker-tape.